Warta Industri

Kawéntar umum babagan perawatan mobil ban.

2020-06-08
1. Kerep ngilangake lebu ing tilase
Yen nyopir saben dina, ora ana sing bisa ngremehake watu cilik, fragmen logam, lan sapiturute ing sisih dalan, lan umume roda bakal ngremuk barang-barang manca lan paling akeh bakal netes karo roda. Yen ora diresiki nganti suwe, bakal nyebabake karusakan ban kasebut, utamane nalika nyopir kanthi kecepatan kanthi dhuwur. Yen ana obyek manca ing pola ban kasebut kanthi gampang bisa nyebabake ban kasebut, mbebayani. Dadi, yen sampeyan nemokake watu cilik lan liya-liyane, sampeyan kudu nggunakake kunci utawa kaya kanggo narik, sabisa kanggo mesthekake yen ban resik.



2. Priksa nganggo ban
Telung bungkus cilik kasebut sacara ilmiah diarani "tandha-tandha tandha tandha". Nalika sandhangan ban tekan titik cembung iki, tegese ban kudu diganti. Traksi lan genggaman ban anyar lan ban lawas beda banget. Ban-ban kasebut nganggo klambine ala, genggeman saya ringkih, lan gampang dienggo. Mula, ban kudu diganti wektu miturut sandhangane.



3. Nyuda pundak lan kanthong
Ana pamilik mobil sing seneng menehi mobil ing pundhak dalan, nanging aku ora ngerti manawa iki bakal nyebabake ban kasebut rapet, sing gampang nyebabake kabel ing sisih ban kasebut , nyebabake ban saya banter. Kajaba iku, lubang ing permukaan dalan uga kudu nyingkiri, amarga nalika ban nglewati pit, ban kasebut uga bakal diremes. Sing luwih gedhe, lan luwih cepet kecepatan kendharaan, luwih gedhe meksa ban. Iki uga bakal nyebabake ban saya banter, sing bakal nyandhak urat ban kasebut.



4. Priksa tekanan ban sacara rutin
Tekanan Tirus minangka faktor sing paling penting kanggo pengaruh urip ban. Ora bisa dhuwur banget utawa sithik. Inflasi miturut tekanan ban sing ditandhani ing kendharaan kasebut. Sampeyan kudu dicathet yen tekanan ban bakal ganti kanthi suhu. Ing pangaruh ekspansi lan kontraksi termal, tekanan ban uga bakal nyuda nalika musim dingin. Yen tekanan ban ora kena tambah, ora mung nambah konsumsi bahan bakar saka mobil, nanging uga nyepetake nyandhang ban mobil. Mulane, tekanan ban bisa ditambah kanthi tepat ing musim dingin, nanging kudu dikontrol ing jangkoan sing ditemtokake. Ing musim panas, yen suhu saya dhuwur lan tekanan ban saya dhuwur banget, banjur gampang nyebabake ban rata. Mula, tekanan ban kudu luwih murah nalika musim panas.