Warta Industri

Kepiye menehi kritik karakteristik ban?

2020-06-16

Ana telung aspek utama sing nemtokake kinerja ban: 1. Lebar Tirus lan dhuwur; 2. Materi Tirus Tirus; 3. pola undakan Tirus. Telung aspek kasebut ora mung parameter mandiri, nanging uga ana gandhengane. Bebarengan, dheweke nemtokake "telung segi telu" kinerja ban.

 

Ing jembarban ban, rasio flatness ngisor (rasio dhuwur trotoar menyangban banjembaré tikel tikel 100), tegese lapisan kothong ingban banluwih tipis.Mulane, luwih cepet kecepatan transmisi gaya, luwih cepet transmisi, yaiku, luwih apik kinerja setirban ban, nanging ing wektu sing padha, kenyamanan bakal suda, lan risiko ban rata bakal tambah kanthi signifikan nalika tingkat kembung ngisor 40. Kajaba iku, ban minangka panyebrangan getaran pertama. Sing luwih cilik rasio flatness sakaban ban, sing paling tipis "airbag" sakaban ban, lan trotoar mbutuhake kekerasan sing luwih dhuwur kanggo ndhukung bobot awak. Mula, luwih tipisban ban, luwih langsung ngrasa dalan, dibandhingake ban sing luwih kandel. Wis suda.

 ban ban

Ban ikumateri undhak-undhakan minangka kunci kanggo kinerjaban ban. Pilihan materi ban kudu nimbang dampak saka sawetara aspek kayata kekerasan, koefisien gesekan, lan resistensi abrasi ing kinerja ban. Umumé, ban berorientasi kanthi dhuwur digawe saka karet kanthi genggaman (gesekan) sing dhuwur, sing nduweni kekerasan sithik lan resistensi abrasi sing sithik, tegese swara dalan, rintangan gulung, daya tahan lan bahan bakar luwih akeh kedadeyan. Kinerja kasebut ora apik kaya produsen mobil umum OE.

 

Pola undakan ingban banbisa ngembangake karakteristik ingban banmateri, utawa liwat desain optimis pola, pagelaran tartamtu sakaban banbisa ditingkatake menyang tingkat tartamtu. Umumé, kita nemtokake ban kanthi genggeman sing kuwat minangka ban kanthi kinerja dhuwur.Ban ikublok ban kanthi kinerja dhuwur (kabeh permukaan ban sing diubengiban banpola) luwih gedhe lan undhak-undhakan kurang, mula kekuwatan undhak-undhakan dhuwur lan kinerja genggeman apik. . Nanging, sabanjure kinerja saluran banyu bakal saya ringkihban banpola sudo, lanban banswara bakal luwih kuwat.