Warta Industri

Apa jinis ban sing kudu diowahi?

2020-06-22

Kabeh wong ngerti yen ban iku jinis sing bisa digunakake, lan kudu diganti kanthi tepat wektu sawise digunakake kanggo wektu tartamtu. Yen ora, dheweke bakal nyebabake ancaman marang para pemilik mobil, kaya sing bakalsepeda motor. Nanging, ing antarane pirang-pirang bagean ingsepeda motor, ban koyone ora pati penting, nanging uga bagean sing paling angel dingerteni. Akeh wong sing ora nggatekake nalika ngganti ban, sing mengaruhi umur, mula kepiye milih motor kaya ngapa ban?

 

Sadurunge ngganti ban, sampeyan kudu ndeleng jinis ban sing digunakake ing motor sampeyan. Iki bisa dideleng saka sisih ban, lan kabeh parameter indeks ban kasebut dicithak ing ndhuwur, kalebu telung titik merek, model, lan ukuran. Iki bisa dideleng saka sisih ban, lan kabeh parameter indeks ban kasebut dicithak ing ndhuwur, kalebu telung titik merek, model, lan ukuran. Iki kritis, amargasepeda motormung bisa dipasang karo ban kanthi ukuran sing padha. Yen ana salah, mbebayani banget nalika nunggang.

 sepeda motor

Ban sakasepeda motorbeda karo struktur. Iki dipérang dadi rong jinis: ban lapisan radial lan ban lapisan diagonal. Sanajan strukture beda banget, ban lapisan radial luwih migunani lan entuk kinerja sing luwih dhuwur. Regane luwih larang. Ing wektu sing padha, gumantung saka tujuan sampeyan nalika ngganti ban. Yen sampeyan mung mandheg kerja saben dinane, sampeyan bisa milih ban bias bias, lan rega ban iki luwih murah.

 

Sanajan ban sing cocog karo ukuran bisa dipasang ing motor, nanging uga kanggo nimbang nggunakake. Iki mung digunakake kanggo komuter saben dina, lan busana nganggo motor uga gedhe banget. Amarga asring mandheg lan lunga, kudu nganggep ketahanan ban kasebut. Yen sampeyan bisa numpak dina udan, sampeyan kudu menehi perhatian marang pembuangan. Yen lelungan jarak dawa sasi, kudu milih ban radial kanthi kinerja genggeman sing kuwat.